TUIN

Tuin ideeën, tuin inspiratie en tuin doe het zelf voor een smalle tuin, kleine tuin, lange tuin, landelijke tuin, mediterrane tuin, moderne tuin, industriële…
more
·
295 Pins
 6d
an open door leading to a green bench and potted plants
Kijk binnen in een monumentaal pand met een binnentuin vol knalkleuren | vtwonen
Jol en Job Rompa schuwen de kleuren rood, geel en blauw in elk geval niet. ‘Wat niet samen lijkt te gaan, combineert soms juist te gek.’ Via een paar knalgroene openslaande deuren loop je zo vanuit de eetkamer de binnentuin in. Hier is het met een zonnetje heerlijk vertoeven op een paar design tuinmeubels in felle tinten. Planten in terracotta potten en houten krukken zorgen voor een echt buiten gevoel. Kijk binnen!
a bird house made out of wooden logs in a garden filled with flowers and plants
Kijk buiten in de tuin van onze tuinexperts met een insectenhotel | vtwonen
In een West-Fries lintdorp vonden Vivian en Mark een stek waar de kinderen tussen de bomen, bloemen, groenten en dieren opgroeien. Als je ziet hoe weelderig alles er groeit, kun je amper geloven dat de tuin maar iets meer dan een jaar geleden is aangelegd. Insecten zijn essentieel voor ons ecosysteem, maar hun aantallen lopen helaas op veel plekken sterk achteruit. In de tuin staat daarom klimop en meerdere insectenhotels. Kijk buiten via de link.
the front cover of a magazine with people sitting outside
Kijk buiten in de tuin van tuinexperts Vivian en Mark | vtwonen
In een West-Fries lintdorp vonden Vivian en Mark een stek waar de kinderen tussen de bomen, bloemen, groenten en dieren opgroeien. Als je ziet hoe weelderig alles er groeit, kun je amper geloven dat de tuin maar iets meer dan een jaar geleden is aangelegd. Met snelgroeiende bomen, oude fruitbomen, veel eetbare bloemen en planten en een compleet nieuw ontwerp voor de tuin, maakten ze er hun eigen paradijs van. Kijk buiten via de link.
the back yard is full of flowers and lawn furniture
Kijk buiten in de tuin van onze tuinexperts met kleurrijke borders en zitplekken | vtwonen
In een West-Fries lintdorp vonden Vivian en Mark een stek waar de kinderen tussen de bomen, bloemen, groenten en dieren opgroeien. Als je ziet hoe weelderig alles er groeit, kun je amper geloven dat de tuin maar iets meer dan een jaar geleden is aangelegd. Pal achter het huis vind je een siertuin met flink wat kleurrijke bloemenborders en een fijn terras waar je heerlijk kunt genieten van de zon. Kijk buiten via de link.
the garden is full of vegetables and plants
Kijk buiten in de tuin van onze tuinexperts met meerdere moestuinen | vtwonen
In een West-Fries lintdorp vonden Vivian en Mark een stek waar de kinderen tussen de bomen, bloemen, groenten en dieren opgroeien. Als je ziet hoe weelderig alles er groeit, kun je amper geloven dat de tuin maar iets meer dan een jaar geleden is aangelegd. Het idee was dat alles in de tuin eetbaar of nuttig moest zijn. Dus hebben ze fruitbomen, notenbomen, een moestuin, kruiden en andere eetbare planten, plukbloemen en een kas geplaatst. Kijk buiten via de link.
the inside of a greenhouse with lots of plants
Kijk buiten in de tuin van onze tuinexperts met een royale kas | vtwonen
In een West-Fries lintdorp vonden Vivian en Mark een stek waar de kinderen tussen de bomen, bloemen, groenten en dieren opgroeien. Als je ziet hoe weelderig alles er groeit, kun je amper geloven dat de tuin maar iets meer dan een jaar geleden is aangelegd. De kas plaatsten Vivian en Mark samen met de buren. Ze verbouwen er onder andere tomaten, meloenen, paprika’s, pepers en aubergines. In het midden staan druivenranken, ook als zonwering. Kijk buiten via de link.
a greenhouse with the words 4 vodzame tips vor het bemestete die tuin
Moestuin bemesten: met deze voedzame tips smul je van groenten uit eigen tuin | vtwonen
Groenten, fruit en kruiden groeien niet vanzelf; daar is een rijke, organische bodem voor nodig. Om binnenkort van allerlei gekweekte groenten- en fruitsoorten uit eigen tuin te kunnen genieten, zijn er twee dingen belangrijk: een voedzame grond en extra voeding in de vorm van meststof. Heb je geen ruimte voor een moestuin? Groenten en kruiden kunnen ook prima in potten worden gekweekt. Ontdek alle tips voor het bemesten van de moestuin via de link.
a garden box with plants growing in it and the words diy do - it yourself
DIY: kweek groenten en fruit in een zelfgemaakte minikas voor in de tuin | vtwonen
Je eigen groenten, kruiden of vruchten kweken? Dan is deze compacte kas een uitkomst voor in de tuin. Vooral soorten die gek zijn op warmte om te kunnen rijpen en groeien, voelen zich thuis onder het dak van plexiglas. Benieuwd hoe je 'm zelf maakt? Ontdek een handig stappenplan via de link. Daarna hoef je de kas alleen nog te vullen met wat potgrond en je favoriete zaden. Aan de slag!
Een donkere woonboerderij uit 1890 eigenhandig ombouwen tot een licht familiehuis? Paulien en Geert durfden het aan. Ze bedachten creatieve oplossingen, hergebruikten originele materialen en realiseerden op hun eigen terrein een plek voor Pauliens ouders. Het terras buiten kreeg een en al bohemian vibes door rotan tuinstoelen, een houten loungeset, fleurige ballonnen en planten in kleurrijke tuinbakken. Kijk binnen via de link. Bohemian Vibes
Kijk binnen in een omgebouwde woonboerderij met bohemian vibes in de tuin | vtwonen
Een donkere woonboerderij uit 1890 eigenhandig ombouwen tot een licht familiehuis? Paulien en Geert durfden het aan. Ze bedachten creatieve oplossingen, hergebruikten originele materialen en realiseerden op hun eigen terrein een plek voor Pauliens ouders. Het terras buiten kreeg een en al bohemian vibes door rotan tuinstoelen, een houten loungeset, fleurige ballonnen en planten in kleurrijke tuinbakken. Kijk binnen via de link.
an outdoor table with two chairs and a wine bottle on it in front of a building
Kijk binnen in een jaren 80-huis met een romantische buitenplek | vtwonen
Na jaren Parijs werd het voor Mélanie en Guillaume tijd om een rustigere en natuurrijkere omgeving voor te zoeken. Dit vonden ze in een jaren 80-huis in de buurt van Metz, waar een vintage en romantische woonstijl samensmelten. In de tuin is het heerlijk vertoeven op de Franse bistroset. Een paar planten in potten, lichte steen en rotan tassen maken er een zomers geheel van. Kijk binnen via de link.
an outdoor area with a couch, rug and table under a large shade sailer
Zonnescherm of schaduwdoek schoonmaken? Met deze tips verdwijnt elke vlek | vtwonen
Een zonnescherm is een behoorlijke investering. Logisch dus dat je er lang plezier van wilt hebben. Na een paar seizoenen is hij niet meer zo blinkend schoon als dat 'ie ooit was. Met een goede schoonmaakbeurt op z’n tijd heb je langer plezier van het zonnescherm én ziet hij er weer als nieuw uit. Van weerplekken verwijderen tot de groene aanslag en schimmel reinigen: ontdek via de link hoe je een zonnescherm of schaduwdoek kunt schoonmaken.
a living room filled with lots of furniture next to plants and trees in the background
Met deze handige items creëer je meer privacy in de tuin | vtwonen
Nu de zon zich weer wat vaker laat zien, zijn we meer in de tuin te vinden. En waar sommige mensen dan graag een praatje met de buren over de schutting maken, moeten anderen daar juist niets van hebben. Van woekerende bamboe tot hoge bloempotten en van een pergola tot een breed schaduwdoek: ontdek via de link een aantal tips voor het creëren van meer privacy in de tuin.
an outdoor living area with white furniture and plants
3x anders gestyled: deze loungeset past bij elke tuinstijl
Van kussens tot kleur: deze knappe loungeset style je helemaal zoals jij wil.
an outdoor living room with striped furniture and greenery on the fenced in area
Ontdek de nieuwe tuintegelcollectie met grote tegels voor op het terras | vtwonen
Paar uur vrij? Hup, naar buiten, want daar lokt een klein paradijs. Of je nou een tuin, balkon of dakterras hebt, met de tuintegels van vtwonen maak je er een tweede huiskamer van. In een compacte buitenruimte werken grote tegels juist goed. Met hun indrukwekkende afmetingen zorgen ze ervoor dat het terras royaler aanvoelt. Het gewolkte dessin gaat prachtig samen met hout, wit en terra. Ontdek de collectie via de link.
an outdoor patio with chairs, tables and potted plants
Ontdek de nieuwe tuintegelcollectie met tegels in naturel tinten voor op het terras | vtwonen
Paar uur vrij? Hup, naar buiten, want daar lokt een klein paradijs. Of je nou een tuin, balkon of dakterras hebt, met de tuintegels van vtwonen maak je er een tweede huiskamer van. Nu nog kiezen: welke variant wordt het? Mixen kan natuurlijk ook. De royale tegels in naturel tinten matchen perfect met tuinstoelen van natuurlijke materialen. Bamboe loungestoel hier, flinke plant daar: et voilà, een relaxplek in mediterrane stijl. Ontdek de collectie via de link.