Zadní stěna nabízí pohled na les, který je v bezprostřední blízkosti domu. Jeho barvy dokreslují atmosféru interiéru.

Architecture studio C. Møller Architects designed Villa R, a contemporary residence located in Aarhus, Denmark.

Děti mají v rodinném domě k dispozici celé podlaží – Novinky.cz

Na okraji lesa vyrostl dům napůl skrytý pod úrovní terénu

V interiéru se střídá bílá barva se světlými odstíny dřeva. Jako refrén se tu opakuje i tmavě šedá, kterou návštěvník viděl již při příchodu k domu na jeho fasádě.

Scandinavian architecture firm C. Møller forged a serene home with built-in kitchen cabinets in Aarhus, Denmark. The wall ovens are from Gaggenau. This originally appeared in A Minimalist Home near a Danish Forest.

Interiér domu je bohatě prosvětlen díky hodně otevřené čelní straně.

Deceptively small home in Denmark hides spacious living quarters at the forest edge CF Moller Villa R – Inhabitat - Sustainable Design Innovation, Eco Architecture, Green Building

Děti mají vyhrazené celé přízemní patro, odkud je přístup na malý chráněný dvorek.

Local building codes dictated that the structure should only be a single story and could only occupy 20 percent of the property. The architects cleverly designed downward to create a basement-level living space.

Děti mají v rodinném domě k dispozici celé podlaží – Novinky.cz

Na okraji lesa vyrostl dům napůl skrytý pod úrovní terénu

Podle místních pravidel směl dům zabírat pouze 20 procent plochy pozemku.

CF Møller's Villa R features a sunken floor for the clients' children

Také na obkladech koupelny se opakuje tmavě šedá barva.

A Villa in Denmark Located on the Edge of a Forest - Design Milk

Děti mají v rodinném domě k dispozici celé podlaží – Novinky.cz

Møller Architects were inspired by the tree-lined locale making it important to design a home so that it felt like the trees were growing right inside.

Nadzemní podlaží působí dojmem, jako by se nad svou základnou vznášelo.

Located in Aarhus, Denmark, Villa R is a minimalist, serene structure clad in zinc panels.

Dům i chráněné místo k stání pro auta mají sjednocený vzhled. Na obou se střídá falcovaný zinkový plech v tmavě šedé barvě a dřevěné latě.

Children's bedrooms and play spaces take over the partially exposed subterranean floor of this house completed by CF Møller on the edge of a wood in Aarhus

Stěny domu směrem k lesu a od něj jsou maximálně otevřené.

a box-shaped house floats against a line of trees in the danish forest, offering a framed view of the surrounding yard and vegetation that changes with the seasons.

Pinterest
Search