Další nápady od uživatele 8.A
Star Wars (Main Theme) Sheet Music in C Major for Chromanotes Boomwhackers and Deskbells

Star Wars (Main Theme) Sheet Music in C Major for Chromanotes Boomwhackers and Deskbells

Kuna lesní.Délka kuny lesní nepřesahuje 60 cm.V zimě loví kuna veverky.Najdeme ji v celé Evropě.

Kuna lesní.Délka kuny lesní nepřesahuje 60 cm.V zimě loví kuna veverky.Najdeme ji v celé Evropě.

Gepard je nejrychlejší savec světa. Může běžet rychlostí přes 110 km/h. Krátkodobě dokonce až 130 km/h. Má dlouhé a štíhlé  tělo. Je jediný z kočkovitých šelem, který nemá zatažitelné drápy. Gepardi jsou stvořeni pro rychlý běh. Mají neobyčejně ohebnou páteř, která při běhu slouží jako pružina. Gepardi kořist vyhledávají zrakem. Potom se snaží připlížit se co nejblíže, teprve pak rychle vyrazí.Gepard je nejúspěšnější samotářský lovec, až 70 % jeho loveckých pokusů končí úspěchem.

Gepard je nejrychlejší savec světa. Může běžet rychlostí přes 110 km/h. Krátkodobě dokonce až 130 km/h. Má dlouhé a štíhlé tělo. Je jediný z kočkovitých šelem, který nemá zatažitelné drápy. Gepardi jsou stvořeni pro rychlý běh. Mají neobyčejně ohebnou páteř, která při běhu slouží jako pružina. Gepardi kořist vyhledávají zrakem. Potom se snaží připlížit se co nejblíže, teprve pak rychle vyrazí.Gepard je nejúspěšnější samotářský lovec, až 70 % jeho loveckých pokusů končí úspěchem.

Medvěd lední žije v severních oblastech. Dožívají se 20-25 let. Samci váží 400–700 kg, samice 300–400 kg.

Medvěd lední žije v severních oblastech. Dožívají se 20-25 let. Samci váží 400–700 kg, samice 300–400 kg.

Fenek je nejmenší psovitou šeDalším důležitým smyslem je zrak, fenci vidí velmi dobře i v šeru. Zuby, zvláště špičáky a trháky, jsou malé. Srst je hustá a hedvábně jemná, zlatoplavá, na končetinách, břiše a obličeji bílá. Špička ocasu je černá. lmouhmatové vousy, čenich a prstní polštářky,oči jsou tmavě zbarvené.

Fenek je nejmenší psovitou šeDalším důležitým smyslem je zrak, fenci vidí velmi dobře i v šeru. Zuby, zvláště špičáky a trháky, jsou malé. Srst je hustá a hedvábně jemná, zlatoplavá, na končetinách, břiše a obličeji bílá. Špička ocasu je černá. lmouhmatové vousy, čenich a prstní polštářky,oči jsou tmavě zbarvené.

Irbis horský    Irbisové mají mláďata na jaře. Koťata zůstávají během první zimy s matkou. Teprve pak si odejdou hledat vlastní domov. Irbis má obrovské teritorium, které pravidelně obchází. Musí urazit velkou vzdálenost, než vystopuje vhodnou kořist. Jeho teritorium měří 600 km2 až 1000 km2. Díky husté srsti dokáží přežít i −40 °C.

Irbis horský Irbisové mají mláďata na jaře. Koťata zůstávají během první zimy s matkou. Teprve pak si odejdou hledat vlastní domov. Irbis má obrovské teritorium, které pravidelně obchází. Musí urazit velkou vzdálenost, než vystopuje vhodnou kořist. Jeho teritorium měří 600 km2 až 1000 km2. Díky husté srsti dokáží přežít i −40 °C.

JEZEVČÍK DLOUHOSTRSTÝ  Jezevčík je moc milý pejsek... Je to všežravec, žije v domácnosti a také se využívají jako lovecké psy. Nevyroste do moc velké velikosti a zůstává roztomilý.. Ne nadarmo se říká, že PES JE NEJLEPŠÍ PŘÍTEL ČLOVĚKA... :*

JEZEVČÍK DLOUHOSTRSTÝ Jezevčík je moc milý pejsek... Je to všežravec, žije v domácnosti a také se využívají jako lovecké psy. Nevyroste do moc velké velikosti a zůstává roztomilý.. Ne nadarmo se říká, že PES JE NEJLEPŠÍ PŘÍTEL ČLOVĚKA... :*

Medvěd brtník je známá medvědovitá šelma a jediný zástupce své Žije v evropě a  Asii.   HMOTNOST:100–800                DELKA TĚLA: 2-4 m                DÉLKA ŽIVOTA- 20-30 LET  Samec je větší než samice..

Medvěd brtník je známá medvědovitá šelma a jediný zástupce své Žije v evropě a Asii. HMOTNOST:100–800 DELKA TĚLA: 2-4 m DÉLKA ŽIVOTA- 20-30 LET Samec je větší než samice..

Medvěd Baribal je středně velký druh,ketrý má domov v Severní Americe.Je všežravec,pobývá v hustých lesech.Někdy zabloudí do lidských obydlí.Baribal často označuje stromy svými zuby a drápy.Společnost IUCN baribala nepovažuje za ohrožený druh.          Zdeněk Komorous:)

Medvěd Baribal je středně velký druh,ketrý má domov v Severní Americe.Je všežravec,pobývá v hustých lesech.Někdy zabloudí do lidských obydlí.Baribal často označuje stromy svými zuby a drápy.Společnost IUCN baribala nepovažuje za ohrožený druh. Zdeněk Komorous:)

Medojed kapský. Je malý a štíhlý. Většinou loví malé drobné živočichy. Ale dokáže ulovit i jedovaté hady např. Mambu

Medojed kapský. Je malý a štíhlý. Většinou loví malé drobné živočichy. Ale dokáže ulovit i jedovaté hady např. Mambu